Logo Camping de Wereld
Camping de Wereld

Wellness: Yoga op het strand

Helemaal mindful in het zand

Mindful yoga is yin yoga gecombineerd met mindfulness. Yin yoga is een zachte, langzame, meditatieve vorm van yoga. Het is een fantastische vorm van yoga als tegenhanger van de drukte die we allemaal dagelijks ervaren. En dat kunnen we natuurlijk allemaal goed gebruiken.

Doordat een houding voor langere tijd wordt aangehouden, treedt er effect op in de dieperliggende delen van het lichaam en wordt het bindweefsel gestimuleerd, dat zich bevindt rondom bv. spieren en gewrichten. Het langer vast houden geeft je ook tijd om grenzen te ontdekken, stil te worden en dieper te voelen wat er is in het lichaam. Er is focus op mindfulness en ademhaling in de houdingen. waardoor enige opgekomen weerstand geobserveerd kan worden.

Les van Ursula

De les wordt verzorgd door Ursula Lankreijer. Ursula is holistische therapeut en pilates en yoga docent. Met veel liefde en passie beleidt ze al 20 jaar mensen in het contact maken met hun lichaam en de eigen innerlijke belevingen. Ze werk vanuit de overtuiging dat acceptatie het sleutelwoord is voor innerlijke rust en het ontmoeten van de eigen waarheid, antwoorden en kracht.

Praktische info

De mindful Yoga les bij de Camping de Wereld wordt gegeven op het strand. Wat heb je daar voor nodig? 

  • Flesje water
  • Badhanddoek en eventueel een eigen yogamatje
  • Ervaring met yoga is niet nodig en je hoeft ook niet mega soepel te zijn
  • Leeftijd vanaf 16 jaar
  • Belangrijk: twijfel je of je mee kunt doen ivm lichamelijke klachten? Kom dan vooraf even naar Ursula toe om dit te bespreken

En de kosten van een heerlijke yoga-sessie? €5 per persoon. Yoga op het strand vindt elke zondag van 09:30 tot 10:30 uur plaats.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram