Logo Overlay
Logo Camping de Wereld

Straattheater

Naar het theater gaan is helaas niet zo makkelijk meer als dat het eerder was. Daarom haalt Camping de Wereld het theater naar de straat (en het grasveld)! Elke dinsdagavond staat er een prachtige, grappige of ontroerende voorstelling voor je klaar. Dus neem plaats in ons amfitheater en laat je verrassen door bijzondere makers!*

Doorlopend Programma

Elke vrijdagavond: kampvuurverhalen door Peter van Gestel
Peter van Gestel is sinds 2003 theatermaker, muzikant en is werkzaam in de kunstzinnige educatie. Zijn grote voorliefde voor korte verhalen en novelles deelt hij graag met de mensen om hem heen. De voorgelezen verhalen worden muzikaal omlijst door Dick Dijkman.

Gedurende de vakantie te zien: Bellevue van De Stijle, Want...
Bellevue is een klassieker van De Stijle, Want... en heeft nú al antiquarische waarde, dankzij de hilarische voorstelling waarvoor dit tentje in 1997 werd gebouwd. Telkens gaan vier personen tegelijk naar binnen om op zeer intense wijze een definitieve metamorfose te ondergaan. In minder dan 20 seconden krijgen zij de kans om welhaast ín de huid van een beroemdheid te kruipen. Dat dit een opwekkende ervaring is blijkt wel als ze weer naar buiten komen. Een onvergetelijke en overrompelende belevenis.

Week 1

Zaterdag 11 en zondag 12 juli: Show Your Hope
Show Your Hope is een reizende expositie met aanvullend verteltheater. Sinds het begin van deze eeuw brengt het beelden en verhalen samen over de hoop, die eindeloze universele emotie die zo velen telkens weer op de been houdt. Meester verteller Mr. Martin neemt je mee op museumtour in het theater. Die nieuwste voorstelling is een try out fase met kleine exposities, met daarin verhalen uit het verleden vertellen over ons en over vandaag.
Hilarisch, bloedserieus, interactief en confronterend.

Week 2

Dinsdag 14 juli: BV Natuur
Pijnlijke slapstick, een onhandige samenwerking en een dansje tijdens het schaften. Natuur zonder vieze handen, lekker praktisch en met weinig kans op uitsterven. Aat & Karel proberen de natuur in een kunstwerk te vatten, maar richten tegelijk onherstelbare schade aan.

Week 3

Dinsdag 21 juli: De Schildpad - Mr Jones
Kan dat wel, niets doen? Je doet namelijk altijd wel iets, ook als je helemaal niets doet. En hoe moeilijk is dat niets doen eigenlijk? Het is moeilijker dan iets doen, dat is een ding wat zeker is. Alvorens je tijd hebt om niets te doen is er altijd nog wel iets te doen. Maar zo kom je nooit toe aan niets doen. Je kunt rustig zeggen; niets doen is hard werken. Neem de tijd, ga flierefluiten en flaneren. Een slecht geweten weerhoudt je van lummelen en lanterfanten. Lui zijn doet de tijd stil staan, laat je uitzoomen, dagdromen en vergeten. Als dat lukt kom je weer op krachten, op nieuwe ideeën en inzichten. Maak voortaan vaker gebruik van je sluimerende en verborgen talent om helemaal niets te doen. Laat de schildpad je tempo bepalen.

Week 4

Zaterdag 25 juli: De Koe van de Klucht
In deze voorstelling wordt het bekende verhaal van Bredero door andere ogen bekeken. De koe uit de Klucht van de Koe is niet zomaar een wandelend stuk vlees. In het begin van de lente huppelt onze koe, ze heet Moe, uitgelaten door haar weiland. Koe Moe maakt kennis met stier Boe, maar die staat wel in de andere wei. Samen dromen ze van een heel nieuw leven. Als Moe wordt meegenomen om te worden verkocht bij de slager in de stad, is Boe ten einde raad. Misschien dat vriend reiger Rogier kan helpen, maar hoe? Wie trekt zich het lot aan van Moe? Zijn de mensen dan echt zo wreed? 

Dinsdag 28 juli: Hendrick-Jan de Stuntman ontmoet Merel Kamp - Springtime
Een over-the-top romantische komedie in de traditie van de stomme film. Een man en een vrouw hangen aan roestige stalen veren. Daardoor zijn ze beperkt in hun bewegingen, maar binnen de beperking zijn de mogelijkheden onbeperkt. In deze 20 minuten durende voorstelling stapelen de clichés zich op tot een tragikomisch liefdesverhaal. Van eerste ontmoeting tot ‘en ze leefden nog lang en gelukkig…’ Een spectaculaire beeldende voorstelling met meeslepende muziek en zonder tekst. Voor publiek van alle leeftijden. Springtime heeft in veel verschillende landen in Europa en in Australië, Bahrein en Zuid-Afrika gespeeld.

Donderdag 30 juli: Mono the Monkey - Electric Circus
Electric Circus is een duo dat poppenspel met robot-technieken mengt. Ze brengen een circus aapje tot leven, dat héél echt overkomt. Mono haalt allerlei apenstreken uit, fietst flitsend snel tussen het publiek door. Hij bedelt om eten en kusjes maar bijt van zich af als het hem te veel wordt. Zijn gekrijs gaat door merg en been maar zijn blik raakt ieders hart. En in ruil voor een banaan speelt hij en deuntje op zijn orgeltje.

Week 5

Zondag 2 augustus: Mono the Monkey - Electric Circus
Zie informatie onder week 4.

Dinsdag 4 augustus: Sulky M1 - Aat
Eerder maakt Aat de voorstelling Sulky M1. Een hilarische spectaculaire straattheatervoorstelling over eenzaamheid, die hartverwarmend is en niet alleen omdat gespeeld wordt met vuur.

Week 6

Vrijdag 7 t/m zondag 9 augustus: Klaarover
Gerard Olthaar oftewel G zorgt op Camping De Wereld, voor een stukje veiligheid, poëzie, service en wat dan al niet meer zij. Dit op een absurd, komisch, minimalistische wijze. Om je een aangenaam en niet te vergeten verblijf te wensen, op deze bijzondere plek in ons eigenste kikkerland. U zijt wellekome.

Maandag 10 t/m zondag 16 augustus: There Must Be Some Way Out Of Here
Graag tonen we op deze mooie locatie en bijzondere tijd ’There Must Be Some Way Out Of Here’. Een film die gaat over onzichtbare verbindingen, tussen mensen, of eigenlijk tussen alles om ons heen. Want ondanks de fysieke afstand die velen van ons ervaren, richten wij ons als theatermakers juist op het leggen van verbindingen. 

There Must Be Some Way Out Of Here' is een muzikale video-installatie van DeJong&DeWitte, over het verlangen als mens uniek te willen zijn. Maar onze gedragingen volgen vaak identieke patronen; zelfs in de wens ons te willen onderscheiden schuilt een typisch menselijke drang.

De opvatting dat in deze collectieve verbinding iets wezenlijks schuilt, is slechts voor het oog van de toeschouwer weggelegd: DeJong&DeWitte maken met de video-installatie het publiek getuige van een raadselachtig en haast onopgemerkt verband, en willen daarmee de onzichtbare verbinding tussen mensen ervaarbaar maken.

Dinsdag 11 augustus: SAFE - Merel
In elke vrouw schuilt een ballerina. En een pyromaan. SAFE is een spectaculaire, tragikomische voorstelling met een ontploffende stofzuiger, een potje sperma en een vleugje poëzie. Alle ingrediënten voor een geslaagd vrouwenleven. Een straat spektakeltheater solo van Compagnie Mobilette, gemaakt en gespeeld door Merel Voorsluis.

Woensdag 12 augustus: De Grote Hula Show
Ringenbezweerster Wietske Vogels en Meester in de plooikunst Milan Seegers bundelen hun krachten in De Grote Hula Show. In dit fantastische hoepelspektakel passeren ringen in allerlei soorten en maten de revue. Het circusduo laat zien hoe veelzijdig een simpele ring kan zijn. Tenminste, als hun onderlinge geschillen geen roet in het eten gooien… Na de voorstelling kun je de fijne kneepjes van het hula hoop vak leren tijdens de Hula Hoop Instuif!

Week 7

Zaterdag 15 augustus: De Quiz-co-Show - Wipneus & Pim
De Quiz-Co-Show is een vrolijke popquiz van dj's Wipneus en Pim met hits, tv-tunes en hilarische fragmenten van de jaren ’60 tot en met het huidige decennium. Daardoor geschikt voor jong en oud.
De eerste popquiz die niet alleen voorbehouden is aan muziekfreaks, maar voor iedereen die houdt van Top 40 hits...en een gezellig avondje uit!
Van Dokter Bernard tot Dr. Alban en van Armand tot Armin. Een fantastisch prijzenpakket maakt de Quiz-Co-Show helemaal af!

Wedren

Dinsdag 18 augustus: Baadt het niet, dan Schaadt het niet - Piepschuim
Baadt het niet dan Schaadt het niet is Piepschuims nieuwe voorstelling speciaal voor deze krankzinnige tijden. Met een actueel programma, een badkuip vol met tranen van het lachen én ontroering, trekt Piepschuim langs de theaters. Omdat het nieuwe normaal nog niet wil wennen, speelt Piepschuim een abnormaal vrolijke voorstelling. Baadt het niet dan Schaadt het niet is een opbeurende en zeer muzikale voorstelling zoals je die van Piepschuim gewend bent, maar dan met nóg meer energie, nóg meer muziek, en nóg meer te lachen. Piepschuim zorgt gegarandeerd voor een dikke glimlach en na afloop kunt u vrolijk en opgewekt weer naar huis. Of je er beter van wordt? Dat weten we ook niet, maar: Baadt het niet dan Schaadt het niet, toch? 

Dinsdag 18 augustus: DE AFREKENING
Maak korte metten met Corona in deze nieuwe ludieke theatrale belevenis. Veilig afrekenen met de gedoodverfde vijand ligt nu binnen handbereik. Geheel veilig, niet traceerbaar en naar wens uitgevoerd. Koop een ticket en je zult zien dat een bezoekje aan dit achterkamertje voor flinke opluchting zorgt. Maar vergeet niet: ’mondje dicht’!

Theatergroep TukkersConnexion maakt beeldend straat-en locatietheater. Vanuit de fascinatie voor het tot leven wekken van objecten en fictieve figuren zijn we in 1999 gestart met het produceren van bewegingsvoorstellingen, zowel verbaal als non-verbaal. Vanuit verschillende disciplines ontstaan producties met een herkenbaar signatuur. We werken vanuit vormgeving. Decors en  kostuums zijn altijd zeer bepalend.

Olympus Digital Camera

Donderdag 20 augustus: Enge Buren
Drie mannen op een podium. Een karrenvracht instrumenten. Prachtige meerstemmigheid, aanstekelijk enthousiasme! Absurdistische muziekcreaties, persiflages en karikaturen.
Ritmisch en harmonieus. Humor, snelheid en kracht, maar ook tederheid en ontroering.
Lenigheid van lijf, leden en stembanden! Een lage drempel en zeer beminnelijk.
Een komische & kritische kijk op (pop)muziek.
Kortom: Muzikaal cabaret van de bovenste plank: ‘Enge Buren’

Wc 2

Week 8

Zaterdag 22 augustus: De Koe van de Klucht
Zie informatie onder week 4.

21 t/m 23 augustus: Theater Tique speelt balkonscenes
Buiten(k)lucht is een visuele act van twee spelende kinderen die in hun fantasie een wereld creëren . Deze wereld van verhalen en spel is universeel en behoeft geen ‘echte ‘ taal. Het is de pure kracht en vrijheid van imaginatie die hier spreekt.

Img 0461kaart

*Let op: deze voorstellingen zijn uitsluitend voor campinggasten.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram