Logo Overlay
Logo Camping de Wereld

Straattheater

Naar het theater gaan is helaas niet zo makkelijk meer als dat het eerder was. Daarom haalt Camping de Wereld het theater naar de straat (en het grasveld)! Elke dinsdagavond staat er een prachtige, grappige of ontroerende voorstelling voor je klaar. Dus neem plaats in ons amfitheater en laat je verrassen door bijzondere makers!*

Programma

Elke vrijdagavond: kampvuurverhalen door Peter van Gestel
Peter van Gestel is sinds 2003 theatermaker, muzikant en is werkzaam in de kunstzinnige educatie. Zijn grote voorliefde voor korte verhalen en novelles deelt hij graag met de mensen om hem heen. De voorgelezen verhalen worden muzikaal omlijst door Dick Dijkman.

Elk weekend en op dinsdag (vanaf week 3): Bellevue van De Stijle, Want...
Bellevue is een klassieker van De Stijle, Want... en heeft nú al antiquarische waarde, dankzij de hilarische voorstelling waarvoor dit tentje in 1997 werd gebouwd. Telkens gaan vier personen tegelijk naar binnen om op zeer intense wijze een definitieve metamorfose te ondergaan. In minder dan 20 seconden krijgen zij de kans om welhaast ín de huid van een beroemdheid te kruipen. Dat dit een opwekkende ervaring is blijkt wel als ze weer naar buiten komen. Een onvergetelijke overrompelende grap, die in elke situatie succes heeft.

Week 1

Zondag 5 juli: Show Your Hope
Show Your Hope is een reizende expositie met aanvullend verteltheater. Sinds het begin van deze eeuw brengt het beelden en verhalen samen over de hoop, die eindeloze universele emotie die zo velen telkens weer op de been houdt. Meester verteller Mr. Martin neemt je mee op museumtour in het theater. Die nieuwste voorstelling is een try out fase met kleine exposities, met daarin verhalen uit het verleden vertellen over ons en over vandaag.
Hilarisch, bloedserieus, interactief en confronterend.

Week 2

Dinsdag 14 juli: BV Natuur
Pijnlijke slapstick, een onhandige samenwerking en een dansje tijdens het schaften. Natuur zonder vieze handen, lekker praktisch en met weinig kans op uitsterven. Aat & Karel proberen de natuur in een kunstwerk te vatten, maar richten tegelijk onherstelbare schade aan.

Week 3

Dinsdag 21 juli: De Schildpad - Mr Jones
Kan dat wel, niets doen? Je doet namelijk altijd wel iets, ook als je helemaal niets doet. En hoe moeilijk is dat niets doen eigenlijk? Het is moeilijker dan iets doen, dat is een ding wat zeker is. Alvorens je tijd hebt om niets te doen is er altijd nog wel iets te doen. Maar zo kom je nooit toe aan niets doen. Je kunt rustig zeggen; niets doen is hard werken. Neem de tijd, ga flierefluiten en flaneren. Een slecht geweten weerhoudt je van lummelen en lanterfanten. Lui zijn doet de tijd stil staan, laat je uitzoomen, dagdromen en vergeten. Als dat lukt kom je weer op krachten, op nieuwe ideeën en inzichten. Maak voortaan vaker gebruik van je sluimerende en verborgen talent om helemaal niets te doen. Laat de schildpad je tempo bepalen.

Week 4

Dinsdag 28 juli: Hendrick-Jan de Stuntman ontmoet Merel Kamp - Springtime
Een over-the-top romantische komedie in de traditie van de stomme film. Een man en een vrouw hangen aan roestige stalen veren. Daardoor zijn ze beperkt in hun bewegingen, maar binnen de beperking zijn de mogelijkheden onbeperkt. In deze 20 minuten durende voorstelling stapelen de clichés zich op tot een tragikomisch liefdesverhaal. Van eerste ontmoeting tot ‘en ze leefden nog lang en gelukkig…’ Een spectaculaire beeldende voorstelling met meeslepende muziek en zonder tekst. Voor publiek van alle leeftijden. Springtime heeft in veel verschillende landen in Europa en in Australië, Bahrein en Zuid-Afrika gespeeld.

Week 5

Dinsdag 4 augustus: Sulky M1 - Aat
Eerder maakt Aat de voorstelling Sulky M1. Een hilarische spectaculaire straattheatervoorstelling over eenzaamheid, die hartverwarmend is en niet alleen omdat gespeeld wordt met vuur.

Week 6

Dinsdag 11 augustus: SAFE - Merel
In elke vrouw schuilt een ballerina. En een pyromaan. SAFE is een spectaculaire, tragikomische voorstelling met een ontploffende stofzuiger, een potje sperma en een vleugje poëzie. Alle ingrediënten voor een geslaagd vrouwenleven. Een straat spektakeltheater solo van Compagnie Mobilette, gemaakt en gespeeld door Merel Voorsluis.

Woensdag 12 augustus: De Grote Hula Show
Ringenbezweerster Wietske Vogels en Meester in de plooikunst Milan Seegers bundelen hun krachten in De Grote Hula Show. In dit fantastische hoepelspektakel passeren ringen in allerlei soorten en maten de revue. Het circusduo laat zien hoe veelzijdig een simpele ring kan zijn. Tenminste, als hun onderlinge geschillen geen roet in het eten gooien… Na de voorstelling kun je de fijne kneepjes van het hula hoop vak leren tijdens de Hula Hoop Instuif!

Week 7

Dinsdag 18 augustus: Baadt het niet, dan Schaadt het niet - Piepschuim
Baadt het niet dan Schaadt het niet is Piepschuims nieuwe voorstelling speciaal voor deze krankzinnige tijden. Met een actueel programma, een badkuip vol met tranen van het lachen én ontroering, trekt Piepschuim langs de theaters. Omdat het nieuwe normaal nog niet wil wennen, speelt Piepschuim een abnormaal vrolijke voorstelling. Baadt het niet dan Schaadt het niet is een opbeurende en zeer muzikale voorstelling zoals je die van Piepschuim gewend bent, maar dan met nóg meer energie, nóg meer muziek, en nóg meer te lachen. Piepschuim zorgt gegarandeerd voor een dikke glimlach en na afloop kunt u vrolijk en opgewekt weer naar huis. Of je er beter van wordt? Dat weten we ook niet, maar: Baadt het niet dan Schaadt het niet, toch? 

Week 8

Dinsdag 25 augustus
Informatie volgt zo snel mogelijk

Week 9

Dinsdag 1 september
Informatie volgt zo snel mogelijk

*Let op: deze voorstellingen zijn uitsluitend voor campinggasten.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram