Logo Overlay
Logo Camping de Wereld

Singer-songwriters

Op Camping de Wereld heb we een bomvol programma met activiteiten. Maar soms wil je even niks, even wegdromen en je laten vervoeren naar een andere wereld. Daarom treedt er elke donderdagavond en zondagavond een singer-songwriter op!*

Programma

Week 1

Donderdag 9 juli: In ’t Hof (& special guest Aldo Spadaro)
Sinds 2010 treedt hij solo op als zanger, gitarist, liedjesschrijver en verhalenverteller. Liedjes over alledag met soms niet alledaagse teksten. In 2017 presenteerde hij een CD-album en kreeg een lovende recensie in het muziekblad Lust for Life! Eind 2019 presenteerde In 't Hof zijn nieuwste lied 'Liever verloren'. Om met Frits Spits te spreken: ''verbluffend goed''.

Week 2

Zondag 12 juli: Band Alles
Alles op de Wereld maakt muziek én kampvuurfeest. Je hoeft alleen maar te luisteren, erbij te zijn en plezier te maken.

Donderdag 16 juli: Ronnie & Donnie
Denvis en Roel allias Ronnie & Donnie, 'straight from the Peel', op akoestische gitaren. Twee excentrieke 'songsmiths', met het muzikale hart op de juiste plek. Deze bloedbroeders brengen een afwisselend repertoire bestaande uit eigen juweeltjes en klassiekers van onder andere Elliott Smith, Tom Waits & Big Star. Onlangs deden ze een 'Isolation session' in de Effenaar. Momenteel werken Ronnie & Donnie aan een nieuwe plaat die in het najaar het levenslicht zal zien. De plaat zal 'Tokoloshe' heten en komt uit op Drugmoney records.

Week 3

Zondag 19 juli: Bjarke Ramsing
Bjarke Ramsing is een Deense muzikant die momenteel veelal vanuit Nederland opereert. Zijn (muzikale) opvoeding ligt echter in het zuiden van Denemarken, waar hij kennis maakte met Roots, Blues en Folk. En dat hoor je terug in de bezielende muziek die hij maakt. Met zijn akoestische gitaar schrijft Bjarke bloedmooie liedjes die je grijpen en niet meer loslaten. Tijdens zijn optreden op Camping de Wereld speelt hij samen met een basgitarist en violist.

Donderdag 23 juli: Tim Knol
Na het verschijnen van zijn titelloze debuut ging het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken, single Sam werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol, en was gelijk overtuigd van zijn talent. Hij speelde op grote festivals, in talloze clubs en deed een theatertour. Maar nu speelt ie dan toch echt op Camping de Wereld!

Week 4

Zondag 26 juli: Legiana
Wereldse folkmuziek met harmonische samenzang.

Donderdag 30 juli: Piepschuim
Baadt het niet dan Schaadt het niet is Piepschuims nieuwe voorstelling speciaal voor deze krankzinnige tijden. Met een actueel programma, een badkuip vol met tranen van het lachen én ontroering, trekt Piepschuim langs de theaters. Omdat het nieuwe normaal nog niet wil wennen, speelt Piepschuim een abnormaal vrolijke voorstelling. Baadt het niet dan Schaadt het nietis een opbeurende en zeer muzikale voorstelling zoals je die van Piepschuim gewend bent, maar dan met nóg meer energie, nóg meer muziek, en nóg meer te lachen. Piepschuim zorgt gegarandeerd voor een dikke glimlach en na afloop kunt u vrolijk en opgewekt weer naar huis. Of je er beter van wordt? Dat weten we ook niet, maar: Baadt het niet dan Schaadt het niet, toch? 

Week 5

Zondag 2 augustus: Paceshifters
Jullie hebben er vast wel iets van meegekregen (er heerst een wereldwijde pandemie!), alle festivals zijn afgelast voor dit jaar. Een zomer lang niet optreden, dat gaat er bij Paceshifters toch echt niet in. Als jullie niet naar ons kunnen komen, dan komen wij wel naar jullie: op de camping! Deze tour geen harde rock, maar akoestische sets.

Donderdag 6 augustus: Bökkers & Keizer presenteren: DE CÖRØNA SESSIES!
Hendrik Jan Bökkers en Remko Keizer, (de Heinoos) zijn beide zangers van misschien wel de populairste boerenrockbands van ons land. Deze zomer spelen ze gezamenlijk de Cörøna sessies. “Ja, je schrijft het inderdaad met de ö van Bökkers en de ø van høken met de Heinoos”, lachen Bökkers (zang/gitaar) en Keizer (zang/bas). Het is een akoestische tour om het leed van de liefhebbers van boerenrock een beetje te verzachten. “Het wordt een geweldig feest, het terras staat op de kop en de klinkers spatten uit de straat, want alle bekende nummers van Bökkers, de Heinoos, Normaal en Jovink komen voorbij.
Zo kommen wi-j de coronatied deur!”

Week 6

Donderdag 13 augustus: Bjorn van der Doelen
Voormalig profvoetballer Björn van der Doelen (PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC Nijmegen) stopte nog voor z'n 30ste met voetballen om muziek te gaan maken. Inmiddels is hij gepokt en gemazeld en na het uitkomen van z'n laatste album "Eerwaarde Vader zegen mij want ik heb gezondigd" alweer vijf albums verder. Van der Doelen noemt zichzelf met een knipoog de parel van Brabant. Wat ons betreft volkomen terecht!

Week 7

Zondag 16 augustus: In ’t Hof (& special guest Aldo Spadaro)
Zie informatie onder week 1.

Maandag 17 augustus: Strijkkwartet Puellae
Het Puellae Kwartet is in 2017 opgericht. De musici hebben elkaar in 2008 leren kennen tijdens de ‘Muziekdagen Orvelte’. 
Jaren later kruisten hun wegen weer, doordat zij nu allemaal studeren aan het Prins Claus Conservatorium Groningen. Het Puellae Kwartet bestaat uit Annefloor Plantinga (viool), Julia Doornebosch (viool) Nouschka van Schaik (altviool/viool) en Loïs van Malenstein (cello).

Week 8

Vrijdag 21 augustus: YAN
YAN is het nieuwe project van vibrafonist, percussionist en producer Jan van Eerd. Jan speelde in het verleden met vele bekende artiesten waaronder Spinvis, Wende en Ellen ten Damme. Hij heeft nu zijn eigen plaat gemaakt waarin de bijzondere vibrafoon centraal staat. Samen met pianist Xavier Boot laat hij klassiek versmelten met analoge synths. De set begint filmisch en wordt gaandeweg steeds dansbaarder. Tijdens de set worden uitersten opgezocht. Van zacht naar hard, meditatief en dansbaar, regelmatig en grillig, electronisch en akoestisch. Een muzikale belevenis waarbij klassieke invloeden samenvloeien met electronisch muziek!

Zondag 23 augustus: MINKA
Tintelfrisse Nederlandstalige elektro pop. Vrolijk, energiek en fokking catchy (1x een nummer horen, is 3 dagen lang het refrein neuriën). Scherpe teksten en dansbare songs. MINKA zou een zusje van de Jeugd van Tegenwoordig kunnen zijn maar MINKA is vooral heel erg MINKA. Lief en rock & roll tegelijk.

Maandag 24 augustus: Donkey Tonk
Donkey Tonk is een vintage dj-installatie bestaande uit ezel met huifkar. In stijl van een ouderwetse schillenboer met vleugjes gypsy, Mexico en het platteland van de V.S. zorgt Donkey Tonk voor een sfeervol decor met bijbehorende muziek. Blues, Country, Gypsy, Hawaiian, Jazz, Exotica, Rock&Roll, Bluegrass en Singer-Songwriter, het komt allemaal voorbij. Uitsluitend op vinyl uiteraard!

Donderdag 27 augustus: Anne Soldaat
Anne Soldaat woont sinds anderhalf jaar in Nijmegen en heeft daar geen moment spijt van gehad. In die stad schrijft hij nog steeds liedjes en maakt hij nog altijd muziek. Sterker nog: z’n nieuwe en vijfde solo cd is zo goed als af. Voor een groot deel opgenomen in de Utrechtse studio van Pablo van der Poel, frontman van De Wolff. De cd wordt wat ruiger en rootsier dan z’n vorige cd, ‘Talks Little, Kills Many’ uit 2015. Soldaat zal er ongetwijfeld een paar nummers van spelen. Want, of het nu met een rockende band is of met alleen een akoestische gitaar, een goed liedje blijft overeind!

Week 9

Vrijdag 28 augustus: Donkey Tonk
Zie informatie bij week 8.

Zondag 30 augustus: Legiana
Zie informatie bij week 4.

*Let op: deze voorstellingen zijn uitsluitend voor campinggasten.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram