Logo Overlay
Logo Camping de Wereld

Artists in residence

Wij zijn goed in festivals bouwen, maar dat wist je natuurlijk al. Camping de Wereld is volledig opgebouwd met de kennis en materialen uit de evenementenbranche. Maar in één ding zijn we zelf niet zo goed: kunst maken. Daarom hebben we elke week artiesten, creatievelingen en kunstenaars uitgenodigd om te blijven logeren en hun kunsten met jou te delen.

Programma

Week 1

Vrijdag 3 t/m donderdag 9 juli
Informatie volgt zo snel mogelijk

Week 2

Vrijdag 10 t/m donderdag 16 juli
Informatie volgt zo snel mogelijk

Week 3

Zaterdag 18 juli t/m donderdag 23 juli: ZaadeL Makerij
ZaadeL Makerij is een multidisciplinair maakcentrum in Nijmegen-Oost van metaalbewerker Joep Zaad en beeldend kunstenaar Ingeborg Laninga. Zij geven hier diverse cursussen en workshops lassen, metaalbewerking, tekenen en schilderen, aan volwassenen. Op Camping de Wereld laten ze zich inspireren door de prachtige omgeving en ontmoetingen met campingbezoekers en maken ter plekke een creatief aanbod. Ook kun je bij ZaadeL Makerij een bezoek brengen aan kapper Korte Mette. Er is een winkel met bijzondere handgemaakte spullen van lokale ontwerpers en vintage dameskleding. 

ZaadeL Makerij op Camping de Wereld

Week 4

Zaterdag 25 t/m dinsdag 28 juli: familie Zwaal/Kerkhofs
Aukje Kerkhof is zangeres en theatermaker, Jeroen Zwaal is coach. Hun dochter Suze is een combinatie van de twee. Samen vormen ze een vrolijk gezin waar creativiteit altijd bruist en ze brengen hun passie graag mee naar Camping de Wereld. Wat gaan ze doen? ‘Stokkenpoppen’ maken met materiaal uit het bos! Elke stokkenpop timmeren we in de grond en krijgt ergens een plek in het veld, waardoor er een mooie opstelling ontstaat. Daarnaast nodigen we je uit om creatief te zijn met woorden en elke stokkenpop te voorzien van een Elfje (een gedicht van elf woorden).

Heb je zelf nog restjes wol en dergelijk liggen voor de aankleding? Neem het gerust mee. Kosten: gratis. (Een vrijwillige bijdrage via pin is mogelijk)

Week 5

Vrijdag 31 juli t/m maandag 3 augustus: Ronald Jonkman
Ronald Jonkman is met zijn bedrijf Ro Enzo festivalvormgever voor veel festivals in binnen en buitenland. Soms neemt hij het hele festivalterrein voor zijn rekening, soms maakt hij alleen de entreepoort of staat ie op het veld met zijn reizende tattoo-shop. Deze zomer gebruikt hij om van afgedankt afval en oud festivaldecor interieurstukken te ontwerpen en bouwen. Eerder deed hij dit met orkaanafval op het eiland Sint Maarten. In een snel tempo creëert hij nieuwe meubelen maar ook schilderijen, boomhutten, kinderspeelgoed en wereldsouvenirs. Kom langs en zie wat er allemaal mogelijk is.

Dinsdag 4 t/m donderdag 6 augustus: Diederik Grootjans
Diederik Grootjans, al een kleine 35 jaar schilder te Nijmegen, zal deze week portretten gaan tekenen van de gasten van de camping. Misschien gaat hij ook nog schilderen en wie weet, zet hij jullie ook nog aan het werk... Jullie kunnen in ieder geval over zijn schouder de kunst afkijken.

Week 6

Zaterdag 8 t/m donderdag 13 augustus: Restvorm
Met Restvorm de wereld over; deze zomer kun je op Camping de Wereld zelf je eigen nieuwe wereld creëren. We bouwen met bamboe, slingeren door de bomen en geven alles kleur. Building Bamboo in Asia, Picado in Mexico, Robot Colour blocking in Japan en Hollandse hoop uit Groningen.

Week 7

Vrijdag 14 t/m donderdag 20 augustus: Ronald Jonkman
Zie informatie onder week 5.

Vrijdag 14 t/m donderdag 20 augustus: Yaël Vinckx en Mark Kneppers
Zij vertelt. Hij draait. Samen maken ze boeken en platen. Zij schrijft vooral levensverhalen, die ze optekent tot in de verste uithoeken van Europa, en publiceert in NRC. Hij draait, als dj van Kraak & Smaak, in clubs en op festivals over de hele wereld – maar deze zomer even niet. Soms komen hun werelden samen, in haar boek ‘Volgens Willem. Een onbeschaamde geschiedenis van rock in Nederland’ bijvoorbeeld. En op Camping de Wereld, waar ze met hun creatieve vrienden neerstrijken. Maak je op voor de Grote Wipneus en Pim Quiz en een literaire wijnproeverij, luister naar de favoriete platen van Edwin (Wipneus) en Mark (Kraak & Smaak) en maak een campingkrant.

Week 8

Vrijdag 21 t/m zondag 23 augustus: NAAISTREEK
Performance duo NAAISTREEK heeft voor de Camping de Wereld een aantal prikkelende workshops bedacht. Normaliter maakt het duo artistieke en theatrale live acts op maat die uitgevoerd worden op feestjes, festivals en culturele evenementen. De acts zijn te herkennen aan hun eigenzinnige stijl vol pracht en praal. Met hun flitsende mobiele atelier nodigen de dames van NAAISTREEK je bij hun uit om het beste uit je rechter hersenhelft te komen halen!

Maandag 24 t/m maandag 31 augustus: Ronald Jonkman
Zie informatie onder week 5

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram