Logo Overlay
Logo Camping de Wereld

Artists in residence

Wij zijn goed in festivals bouwen, maar dat wist je natuurlijk al. Camping de Wereld is volledig opgebouwd met de kennis en materialen uit de evenementenbranche. Maar in één ding zijn we zelf niet zo goed: kunst maken. Daarom hebben we elke week artiesten, creatievelingen en kunstenaars uitgenodigd om te blijven logeren en hun kunsten met jou te delen.

Programma

Week 1

Vrijdag 3 t/m donderdag 9 juli
Informatie volgt zo snel mogelijk

Week 2

Vrijdag 10 t/m donderdag 16 juli
Informatie volgt zo snel mogelijk

Week 3

Zaterdag 18 juli t/m donderdag 23 juli: ZaadeL Makerij
ZaadeL Makerij is een multidisciplinair maakcentrum in Nijmegen-Oost van metaalbewerker Joep Zaad en beeldend kunstenaar Ingeborg Laninga. Zij geven hier diverse cursussen en workshops lassen, metaalbewerking, tekenen en schilderen, aan volwassenen. Op Camping de Wereld laten ze zich inspireren door de prachtige omgeving en ontmoetingen met campingbezoekers en maken ter plekke een creatief aanbod. Ook kun je bij ZaadeL Makerij een bezoek brengen aan kapper Korte Mette. Er is een winkel met bijzondere handgemaakte spullen van lokale ontwerpers en vintage dameskleding. 

ZaadeL Makerij op Camping de Wereld

Week 4

Vrijdag 24 t/m donderdag 30 juli: Electric Circus
Informatie volgt zo snel mogelijk

Week 5

Vrijdag 31 juli t/m donderdag 6 augustus: Diederik Grootjans
Diederik Grootjans, al een kleine 35 jaar schilder te Nijmegen, zal deze week portretten gaan tekenen van de gasten van de camping. Misschien gaat hij ook nog schilderen en wie weet, zet hij jullie ook nog aan het werk... Jullie kunnen in ieder geval over zijn schouder de kunst afkijken.

Week 6

Zaterdag 8 t/m donderdag 13 augustus: Restvorm
Met Restvorm de wereld over; deze zomer kun je op Camping de Wereld zelf je eigen nieuwe wereld creëren. We bouwen met bamboe, slingeren door de bomen en geven alles kleur. Building Bamboo in Asia, Picado in Mexico, Robot Colour blocking in Japan en Hollandse hoop uit Groningen.

Week 7

Vrijdag 14 t/m donderdag 20 augustus: Yaël Vinckx en Mark Kneppers
Zij vertelt. Hij draait. Samen maken ze boeken en platen. Zij schrijft vooral levensverhalen, die ze optekent tot in de verste uithoeken van Europa, en publiceert in NRC. Hij draait, als dj van Kraak & Smaak, in clubs en op festivals over de hele wereld – maar deze zomer even niet. Soms komen hun werelden samen, in haar boek ‘Volgens Willem. Een onbeschaamde geschiedenis van rock in Nederland’ bijvoorbeeld. En op camping De Wereld, waar ze met hun creatieve vrienden neerstrijken. Maak je op voor een literaire wijnproeverij en een literaire popquiz. Leer de mooiste vakantiefoto’s nemen met je mobiele telefoon en maak een campingkrant.

Week 8

Vrijdag 21 t/m zondag 23 augustus: Naaistreek
Informatie volgt zo snel mogelijk

Week 9

Vrijdag 28 augustus t/m donderdag 3 september
Informatie volgt zo snel mogelijk

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram