Logo Camping de Wereld
Camping de Wereld

Programma: wijnproeverij met wijnen, wijnen, wijnen

Wijnen van Wijngoed Wilgenhorst Zeewolde

Na een hele dag zwemmen, ontspannen, wellness en zon is er natuurlijk maar een ding wat je wilt: wijn. Het duurde ons iets te lang om zelf druiven te gaan telen, oogsten en stampen. Daarom hebben we Wijngoed Wilgenhorst Zeewolde ingeschakeld om ons de lekkerste wijnen te laten proeven!

Tijdens de proeverij krijg je 5 wijnen te proeven. Dit programma is uiteraard alleen toegankelijk voor mensen vanaf 18 jaar.

De wijngaard in Zeewolde

Ruim 3,8 meter onder de zeespiegel ligt, net buiten het dorp Zeewolde, Wijngoed Wilgenhorst. Op de kalkrijke kleibodem van de in 1968 droog gelegde Zuiderzee zijn in 2012 de eerste 900 wijnstokken aangeplant. In het najaar van 2014 zijn de eerste druiven geplukt en verwerkt tot wijn. Deze oogst was goed voor zo’n 400 flessen witte wijn, Fleurie 2014 en 300 flessen rode wijn, Diva 2014. Inmiddels is het arsenaal uitgebreid en staan er ruim 4000 wijnstokken in de wijngaard, die in het najaar van 2018 allemaal in productie zijn. Naar verwachting goed voor zo’n 4500  flessen wijn. Oftewel: dat belooft veel goeds!

De wijnproeverij vindt elke dinsdagavond plaats van 17:00 tot 18:00 uur en kost €13 per persoon.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram