Logo Camping de Wereld
Camping de Wereld

Programma: Shakespeare Take Away

Wandel mee in de verhalen van Shakespeare!

Iedereen kent de verhalen van William Shakespeare....Toch? Maar wie kan ze echt navertellen? Twee acteurs nemen de toeschouwers vol passie en spelen met hun hulp één van zijn bekende tragedies. Deze wandeling geeft je op een heel ongedwongen en uiterst komische wijze een onmisbaar stukje theatrale kennis mee. We duiken in Richard 3, één van de historische drama's van Shakespeare.

Richard wordt door niemand serieus genomen in zijn zucht naar het koningschap. Door onopvallend mensen uit de weg te ruimen en daarover flink wat fake news te verspreiden krijgt hij het uiteindelijk toch voor elkaar. Zo is dit eeuwenoude verhaal makkelijk te herleiden naar een aantal foute leiders in onze tijd. Alle toeschouwers worden op een vermakelijke manier medeplichtig aan deze machtsstrijd. 

Elementen uit de omgeving dragen sterk bij aan de beleving. Moord, liefde, eerzucht en jaloezie. Dat kan alleen maar goed gaan als je er met volle teugen van geniet. Om ongelukken en wraakgevoelens echt helemaal uit te sluiten wordt er gewerkt met zwaarden en kronen van karton.

Praktische info

De minimum leeftijd is 10 jaar. Als er veel kinderen meelopen kunnen we nog switchen naar de voorstelling 'Macbeth' Deze is wat makkelijker te begrijpen en niet zo bloederig. Al met al is de sfeer altijd heel gemoedelijk en meer in de trant van 'King Arthur' van Monty Pyton.

Joyce van Esch en Norbert Busschers zijn bekend van Theater Gajes. Ze hebben ruime ervaring in het op een onweerstaanbare manier inpalmen van de toeschouwers in hun verhaal.

Shakespeare Take Away vindt plaats op donderdag 19 augustus van 14:00-14:45 uur en zaterdag 21 augustus van 16:00-16:45 uur. We verzamelen bij de infobalie. Een vrije gift wordt gewaardeerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram