Logo Camping de Wereld
Camping de Wereld

Muziek: zoete melodieën van Tim Knol

Van grote festivals, talloze clubs en een theatertour naar Camping de Wereld!

Sweet Melodies is het eerste voorproefje van Tim Knols vierde album, dat begin 2018 verscheen bij Excelsior Recordings. Een liedjesplaat pur sang waarbij de spontaniteit van zijn garage/powerpop-groep The Miseries doorsijpelt. Knol nam ‘Cut The Wire’ op in een periode van anderhalf jaar met vaste kompaan en producer Anne Soldaat.

In vele opzichten is ’Cut The Wire’ is een heerlijke liedjesplaat, precies zoals we dat van Tim Knol gewend zijn. Elk van deze dertien songs is een mooi miniatuurtje an sich, met eigen vorm, ontstaansgeschiedenis en betekenis. Zonder druk van buitenaf kon Knol uitgebreid de tijd nemen om de plaat stapsgewijs uit te vogelen. “Ik heb ‘Cut The Wire zelf opgenomen in mijn eigen studiootje. Ik wilde dit keer de tijd nemen, en niet het gevoel hebben van ‘tijd is geld’. Het is een heerlijke vrijheid. Maar dat kan ook gevaarlijk zijn.”

Tim Knol weet het: hij heeft zijn plek in de zon gehad. Hij tuurt nu de vlakte in met opgeheven hoofd. Zijn visie is haarscherp. Die sweet melodies van hem blijven immer uit de aarde schieten.

Tim Knol speelt op donderdag 12 augustus op Camping de Wereld! Het optreden begint om 20:00 uur en kost €7,50 per persoon.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram