Logo Camping de Wereld
Camping de Wereld

Artist in Residence: Hans Houkes, met zijn keramische instrumenten

Prachtig om te zien en betoverend om te horen

Hans Houkes van Stonewhistle presenteert zijn keramische instrumenten al vele jaren op exposities, festivals en kunstmarkten over de hele wereld. Zijn unieke instrumenten betoveren iedere voorbijganger met hun harmonisch geluid en uitstraling. Hans geeft doorlopende demonstraties en zijn drukbezochte stand heeft dan ook een enorme aantrekkingskracht.

Voor zijn instrumenten gebruikt Hans uitsluitend klei. De afwerking en decoraties doet hans met Terra Sigillata, een zeer fijne kleislib die door Hans gedestilleerd wordt uit rivierklei van over heel de wereld en middels een eigen ontwikkeld procedé ingerookt wordt.

Sinds een aantal jaren maakt Hans ook een interactieve keramische klankinstallaties. Een aantal permanente versies  van deze installaties staan al in Amerika, India en op verschillende plekken in Europa. Speciaal voor festivals ontwikkeld Hans ieder jaar weer nieuwe installaties die de bezoeker met zachte harmonische klanken als men zich in of langs deze installaties beweegt, ze aanraakt of juist even niet beweegt. Op deze manier ontstaat er een veld van prachtige geluiden die nooit storen maar altijd aanwezig zijn.

Hans komt met een klein, schattig blauw campertje en een nieuwe opblaasbare (!) Yurt, waarin hij een knusse plek creëert voor zijn fluiten. Op deze plek geeft hij doorlopende demonstraties en uitleg over zijn werk. Mensen kunnen ook zelf instrumenten uitproberen of verschillende klankbelevenissen ondergaan. Hans is bovendien een veelzijdig muzikant en doet graag mee met andere activiteiten.

Hans Houkes is van vrijdag 30 juli t/m zondag 8 augustus aanwezig op de camping om zijn kunsten met je te delen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram